perjantai 27. maaliskuuta 2015

Nakkikolmiot


Nakkikolmiot ovat koko perheen suosikkinaposteltavien TOP 10 -listalla. Niitä tulee tehtailtua säännöllisin väliajoin. Ja usien tulee tehtyä kaksinkertainen taikina, että niittä riittäisi seuraavaankin päivään.

Nakkikolmiot, 16 kpl

2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 5 dl luomurouhesämpyläjauhoja

Täyte
2 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
2 rkl sweet chili -kastiketta
16 nakkia 

Sekoita ainekset ja vaivaa taikina. Anna nousta kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne kahdeksi pyöreäksi levyksi halkaisijaltaan noin 30 cm. Jaa molemmat levyt taikinapyörällä kahdeksaan lohkoon kolmioksi. Levitä jokaiselle lohkolle kevyesti makeaa chilikastiketta ja sinappia. Aseta nakki kolmion leveään päähän ja pyöräytä rullalle. Anna sarvien kohotoa noin puoli tuntia ja paista ne 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean pinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti