torstai 26. maaliskuuta 2015

Lohipala yrttien kera uuniin


Tuoretta lohta, nippu yrttejä ja mausteita - muuta ei tähän maukkaaseen ateriaan juuri tarvita.

Uunilohi

500 g lohta
Maldon-suolaa pinnalle
ripaus mustapippuria

Mausteseos

1 valkosipulin kynsi murskattuna
1/2 punainen chili
1/2 limetin mehu
1 tl limetin kuorta raastettuna
1/2 dl tuoretta minttua silputtuna
1/2 dl tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
1/2 tl sokeria tai loraus hunajaa
2 rkl oliiviljyä



Leikkaa loheen viiltoja ja aseta paistovuokaan. Mausta lohi. Täytä viillot yrtti- ja mausteseoksella. Paista lohta 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. 


Sitten vaan lohen seuralaiseksi melonisalaattia ja timjamiperunoita ranskankerman kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti