tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kasvispaistos - munakoisoa, kesäkurpitsaa ja mozzarellaa


Kasvispaistos on mainio ruoka sellaisenaan tai vaikkapa lihapullien ja salaatin seurana. Löysin tämän ohjeen vanhasta Gloriasta ja hiukan sovelsin sitä.

Kasvispaistos

1 annos tomaattikastiketta - ohje alla

2 munakoisoa viipaleina
1 kesäkurpitsa viipaleina
rypsiöljyä paistamiseen
3-4 pakettia mozzarellapalloja
suolaa
mustapippuria
noin 1 dl basilikaa silputtuna
noin 1 dl parmesanjuustoa raastettuna

Tomaattikastike

2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sipuli silputtuna
3 rkl rypsiöljyä
2 prk tomaattimurskaa á 295 g esim. GoGreen
1 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Tee esin tomaattikastike valmiiksi. Leikkaa sitten munakoisot viipaleiksi ja laita ne siivilään kerroksittain. Ripottele väliin aina suolaa. Anna seistä 15 minuuttia ja huuhtele viipaleet vedellä ja kuivaa ne. Paista ne sitten öljyssä molemmilta puolilta. Nostele ne uunivuokaan, jossa on pohjalla kerros tomaattikastiketta. Lisää sitten kerros kesäkurpitsaviipaleita, mozzarellaa ja basilikaa. Ripottele suolaa ja pippuria. Tee sitten toinen vastaava kerros. Lisää lopuksi juustoraaste. Paista 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti