sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Gnocchit ja rucolapesto

 

Tänään tein taas pitkästä aikaa gnoccheja ja rucolapestoa, jota tarjoilin hedelmäisen salaatin kera. Gnocchit on helppo tehdä, mutta jälkisiivoukseen keittiössä pitää varata aikaa ja energiaa. Itse ainakin sain aikaan melkoisen sotkun :). Maukas kokonaisuus!

Gnocchit

1 kg Rosamunda-perunoita
1 tl suolaa keitinveteen
2 munankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Kuori perunat ja lohko. Keitä pehmeiksi ja soseuta perunat. Anna jäähtyä ja lisää joukkoon munankeltuaiset ja jauhot. Vaivaa taikinasta tasainen ja jaa se kahdeksaan osaan. Leivo ne pötköiksi ja leikkaa pieniä palasia. Painele kuviot esim. raastinraudalla. Keitä niitä kiehuvassa vedessä pienissä annoksissa noin minuutti.



Rucolapesto

1 valkosipulinkynsi
2-3 dl rucolaa
1 ruukku basilikaa
3/4 dl parmesanraastetta
0,5 dl pinjansiemeniä
2 dl oliiviöljyä
suolaa
tilkkanen juoksevaa hunajaa
mustapippuria

Sekoita ainekset tehosekoittimessa.


Hedelmäinen salaatti

2 eri salaatia - esim. kartanosalaattia ja ruustinnan salaattia
mansikoita
tummia rypäleitä
1/2 hunajameloni lohkoina
halloumipalat paistettuina


Ripottele gnocchien ja peston päälle pinjansiemeniä ja parmesanlastuja. Sitten vaan herkuttelemaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti