sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Raejuustoskonssit ja lämmin parsasalaatti



Iltapalaksi tein raejuustoskonsseja lämpimän parsasalaatin kera. Mainio ja maukas ateria :). Raejuustoskonssit muistuttavat teeleipiä, mutta ovat pehmeämpiä ja muhevampia. Niistä tuli uusi suosikkini iltapalaksi.

Raejuustoskonssit

3,5 dl rouheista sämpyläjauhoa
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
50 g voita
1 dl maitoa
200 g raejuustoa
1 muna

Pinnalle kaurahiutaleita


Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten voi. Nypi taikina ja lisää joukkoon maito, raejuusto ja muna. Sekoita ja nostele uunipellille yhdeksän nokaretta. Painele niitä hieman ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 210-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Perinteinen teeleipä on kuivempi kuin nyt tekemäni raejuustoskonssi. Tässä vielä muistin virkistämiseksi teeleipien ohje.

Teeleipä

2 dl kaurahiutaleita
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g voita sulatettuna
1,5 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon sulatettu rasva ja lopuksi maito. Tee taikinasta kaksi isoa leipää uunipellille leivinpaperin päälle ja jaa taikina neljään osaan taikinapyörällä ja pistele haarukalla reikiä. Paista 220-asteisessa uunissa.

Parsasalaatti



vihreää parsaa
suolaa keitinveteen

2 eri salaattia
mansikoita
tummia rypäleitä
halloumia
parmankinkkua
parmesanlastuja

Paista halloumipalaset. Tee kylmäsalaatti valmiiksi. Kuori parsat ja keitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Nostele parsatangot salaattiin. Ripottele parmesanlastuja päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti