lauantai 10. tammikuuta 2015

Perunagratiini ja lohta sienimuhennoksen kera


Lauantai on meillä kalapäivä eli lounaalla on yleensä kalaa tavalla tai toisella valmistettuna. Tänään tein uunilohta sienimuhennoksen, perunagratiinin ja raikkaan salaatin kera.


Perunagratiini

10 perunaa (siikliä)
öljyä
2 sipulia suikaleina
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl tuoretta timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1,5 dl maitoa
ripaus paprikajauhetta

Kuori perunat ja lohko. Keitä lohkot lähes kypsiksi. Kuullota sillä välin sipulit öljyssä. Viipaloi keitetyt perunat ja laita yksi kerros perunoita öljyllä voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja timjamia sekä sipuliseosta. Lisää toinen vastaava kerros ja kaada joukkoon maito. Ripottele pinnalle vielä paprikajauhetta. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.


Sienimuhennos

2 pientä sipulia silputtuna
öljyä
250 g sieniä paloiteltuna
1/2 tl suolaa
1 rkl tuoretta timjamia
mustapippuria
175 g Välimeren tomaatit -Philadelphia tuorejuustoa

Kuullota sipulia pannulla öljyssä. Lisää joukkoon sienet. Paista hetkinen ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Kuumenna ja sitten muhenos on valmista tarjolle uunilohen kanssa.


Ihan ok kokonaisuus tästä tuli. Ruokakriitikkoni tykästyivät sienimuhennokseen. Lohi maistuu kuulemma näin paremmalta. Jep - got the point : ) - kala ei ole tässä muodossa lempiruokaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti