tiistai 6. tammikuuta 2015

Wiener Schnitzel


Pitkästä aikaa teimme Wiener Schnitzeleitä. Ihanan herkullisia! Ne olivat hyvää esimakua tulevaa Itävallan laskettelureissua odotellessa :).

Wiener Schnitzel

400 g vasikan sisäfilettä
suolaa
mustapippuria
vehnäjauhoja
2 munaa
korppujauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

sitruuna

Leikkasin vasikan sisäfileestä (noin 400 g) ohuita fileitä. Painelin ne ohuiksi kelmun välissä. Maustoin fileet toiselta puolelta suolalla ja mustapippurilla. Jauhotin ne vehnäjauhoilla. Sekoitin kaksi munaa ja kastelin fileet ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Annoin niiden seistä hetken leivinpaperilla, jotta leivitys kuivuisi ja pysyisi hyvin fileen pinnassa paistamisen ajan. Sitten paistoin fileet öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Schnitzelien seuraksi tein timjamiperunoita ja salaattia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti