sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Porkkanakakku


Porkkanakakku ei kuulosta niin hyvältä kuin se oikeasti on ja maistuu. Se on suorastaan sikahyvää 😋. Ja todella helppotekoinen.

Porkkanakakku

3 porkkanaa (noin 350 g)
3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

nokare voita vuoan voiteluun
korppujauhoja

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, mehukkaaksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon raaste ja öljy. Sekoita sitten joukkoon loput kuivat aineet. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 25 cm. Paista 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa tarjoilulautaselle ja kuorruta.


Kuorrutus

50 g suolatonta voita
1 rasia eli 200 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

strösseleitä

Sulata voi ja lisää sitten juusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja nostele kuorrutus kakun päälle. Koristele strösseleillä. Ja ei kun herkuttelemaan 😋.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti