tiistai 17. tammikuuta 2017

Täytetyt paprikat


Tänään tein risotolla ja tummalla soijarouheella täytettyjä paprikoita. Kivan kevyt ja maukas kasvisateria.


Täytetyt paprikat

3 isoa punaista paprikaa

Tumma soijarouhe
0,75 dl tumaa soijarouhetta
1,5 dl kiehuvaa vettä
2 rkl ketsuppia
1 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
3 rkl lehtipersiljaa silputtuna

Risotto
1/2 makea sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 rkl rypsiöljyä
2 dl risottoriisiä
1,5 dl valkoviiniä
5 dl kiehuvaa vettä
2 rkl kasvisfondia

1 dl parmesania raasteena

Tee ensin risotto. Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää riisi. Kun riisi on lasimaista, lisää viini. Kun viimi on imeytynyt, lisää kasvisfondilla höystettyä vettä vähitellen, kunnes riisi on kypsää eli tähän menee noin 20 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita sitten soijarouheainekset keskenään ja lisää ne risoton joukkoon. Lisää lopuksi parmesan joukkoon. Pese paprikat, leikkaa kannat, puolita ja puhdista ne siemenistä. Aseta puolikkaat folion sisään uunivuoalle ja täytä puolikkaat. Taittele folio kiinni ja paista 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Ota paprikat foliosta. Tarjoile raikkaan ja hedelmäisen salaatin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti