lauantai 14. tammikuuta 2017

Siemenillä kuorrutettu lohi ja kermaviilikastike


Pirkka-reseptien kokeilu jatkuu. Tällä kertaa vuorossa on siemenillä kuorrutettu lohi kermaviilikastikkeen ja valkosipuli-chiliöljyssä maustetun parsakaalin sekä tuoreen maalaisleivän kera. 

Siemenillä kuorrutettu lohi

500 g lohta tai kirjolohta
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2-3 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
40 g kurpitsansiemeniä
40 g seesaminsiemeniä
40 g auringonkukansiemeniä

Lorauta öljyä hieman uunivuokaan ja nosta lohiviipale nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Sivele pintaan sinappi ja lisää päälle siemensekoitus. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.



Chili-valkosipuliöljyssä maustettu parsakaali

400 g parsakaalia
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä

Silppua chili ja valkosipuli. Paista niitä kevyesti öljyssä. Keitä parsaa noin 4 minuuttia ja kaada ne keitetyt parsakaalipalat pannulle chilin ja valkosipulin joukkoon.



Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
1 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
2-3 rkl tilliä
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.


 Sitten vaan ruoat tarjolle ja nautiskelemaan 💚.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti