sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Peruna-sipuliletut


Tänään herkuttelimme peruna-sipulilettuja smetanan, punasipulin ja mädin kanssa. Ne maistuvat ruokakriitikoideni mielestä paremmilta kuin blinit. Ja olen kyllä samaa mieltä. Tämä setti ei myöskään ole ihan samanlainen kaloripommi kuin blinit. Ja kuohujuoma sopii erinomaisesti tähän ateriaan. 😀

Peruna-sipuliletut, noin 24 pientä lettua

2 munaa
2 dl maitoa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
700 g perunoita
1 makea sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl tilliä

suolatonta voita paistamiseen

1 pieni prk siian mätiä
1 prk smetanaa
1 pieni punasipuli silputtuna

Kuori ja keitä perunat. Anna niiden jäähtyä. Vatkaa munat ja maito. Lisää sitten joukkoon jauhot ja suola. Anna seistä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Raasta seuraavaksi sipuli ja keitetyt perunat. Lisää raaste taikinaan, kun se on turvonnut puolisen tuntia. Lisää sitten joukkoon tilli ja pippuri. Sekoita. Paista lettupannulla pieniä lettuja molemmilta puolilta.

Tarjoile letut smetanan, punasipulisilpun ja mädin kera. Todella herkullista 😋. Lisukkeeksi tein vielä hedelmäisen salaatin. 💛







Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti