Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä oli ihanan rauhallista nautiskella olosta kotona ja kokkailla herkkuja. Vinkkejä löytyi HS:n Ruoka-osion ohjeista, joita hitusen tuunailin.
Uuden Vuoden Päivän menu
Nakkikolmioita
Melonisalaattia
Mozzarella-rypäletikkuja
Barbeque-lihapullia
Katkarapu-avokadonachot
Shampanjaa
Taatelikakkua
Nakkikolmiot
Nakkikolmioiden ohje löytyy täältä.
Katkarapu-avokadonachot (22 kpl)
22 pyöreää nachoa
2 avokadoa muussattuna
2-3 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
ripaus chilihiutaleita
3 rkl tuoretta korianteria silputtuna
Sekoita ainekset ja laita nokare seosta nachon päälle.
Katkarapujen marinadi
500 g (noin 22 kpl) jättikatkaravunpyrstöä
1 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria jauhettuna
1/2 tl chilihiutaleita
2 rkl tuoretta timjamia
1/2 tl kuivattua oreganoa
3 rkl rypsiöljyä
öljyä paistamiseen
Sekoita mausteseos ja lisää joukkoon sulaneet ravut. Paista rapuja pannulla 1-2 minuuttia ja aseta ravut nachojen ja avokadoseoksen päälle.
Barbecue-lihapullat (noin 22 kpl)
Kastike
500 g paseerattua tomaattia
50 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl tummaa siirappia
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1/2 dl soijakastiketta
2 tl hunajalla maustettua dijon-sinappia
3 rkl sweet chilikastiketta
1 tl suolaa
Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia.
Lihapullat
500 g paistijauhelihaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilihiutaleita
ripaus mustapippuria
1/2 dl korppujauhoja
1 muna
Herkutteluhetken yhdistimme perinteiseen Straussin konserttiin kotisohvalla.
Jälkiruuaksi tein herkullista taatelikakkua, jonka ohje löytyy täältä.
Vuosi alkoi siis varsin rennoissa tunnelmissa 💜.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti