perjantai 13. tammikuuta 2017

Melanzane


Melanzane on helppotekoinen, mutta monivaiheisuutensa vuoksi aika hidasta valmistaa, joten ihan pikaruuasta ei siis ole kyse. Tätä ruokaa valmistaessa kanssa päätin avata lahjaksi saamamme shampanjapullon ja nautiskella ihanan kuivaa kuplivaa, joten ruuanlaittokin sujui hauskoissa tunnelmissa 😀.


Näin tämän ohjeen Pirkassa ja tuttuun tapaan sitten taas hitusen muuntelin ohjetta oman makuni mukaan. Ja hyvää tuli!

Melanzane

3 munakoisoa, noin 800 g
1/2 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
550 g tankomozzarellaa
1 dl parmesaania raastettuna
1 ruukku eli noin kourallinen basilikan lehtiä

Tomaattikastike

1 makea sipuli silputtuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl rypsiöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 ruukkua basilikan lehtiä

Huuhtele ja viipaloi munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Levitä ne esim. leivinpaperille ja ripottele päälle suolaa. Itketä niitä puoli tuntia. Kuivaa ne ja paista ne pannulla öljyssä.



Tee seuraavaksi tomaattikastike. Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä. Lisää kattilaan muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia.

Viipaloi seuraavaksi mozzarella ja raasta parmesan. Seuraavaksi ladotaan aineksista kolme samanlaista kerrosta vuokaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Lisää uunivuoan pohjalle loraus rypsiöljyä. Laita sitten munakoisoviipaleita uunivuoan pohjalle ja sitten kerros tomaattikastiketta. Sitten basilikan lehtiä, joiden päälle mozzarellaviipaleet ja kolmasosa parmesanraasteesta. Tee sitten toinen vastaava kerros ja vielä kolmas. Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.




Melanzane on vähän niin kuin lasagnea. Yhtä tuhtia tavaraa. Valmiin ruuan pinta on kauniin ruskea. 

Ruuan kannattaa antaa hiukan vetäytyä ennen herkuttelua. Itse en malttanut odotella, vaan sitä piti päästä heti maistamaan 😋.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti