maanantai 15. heinäkuuta 2013

Katkarapustruudeli


Jälleen hyödynsin Mielen keittokirjaa, ja sieltä löytyi herkullinen katkarapustruudelin ohje, jota hitusen sovelsin.

Katkarapustruudeli

80 g pekoniviipaleita
1 rkl öljyä
400 g kuorittuja katkarapuja
suolaa ja mustapippuria myllystä
chilijauhetta
300 g kalaa, esim. siikaa tai kuhaa
valkopippuria jauheena
3,5 dl ruokakermaa
sitruunamehua
2 pkt valmista voitaikinaa
50 g sulatettua voita
 
Paista pekoni, hienonna pieniksi palasiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon pieniksi palasiksi leikatut katkaravut ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Leikkaa kalafileet pieniksi kuutioiksi, mausta suolalla ja valkopippurilla ja soseuta kala nopeasti tehosekoittimessa 1,5 dl kerman kanssa. Lisää loppukerma ja sitruunamehu ja soseuta hienoksi. Kaada sose kulhoon katkarapujen ja pekonin joukkoon. Laita seos kylmään odottamaan.

Kauli voitaikinasta kaksi isoa taikinalevyä, sivele voisulalla ja laita katkarapukalaseos taikinalevyille. Rullaa levyt ja sulje reunat. Aseta struudelit uunipellille ja voitele voisulalla. Paista 180-200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, että ne saavat kauniin värin pintaan. Anna jäähtyä hetken ja leikkaa sitten viipaleiksi.


Aioli

1 valkosipulin kynsi
suolaa
ruukku basilikaa
2 dl oliiviöljyä
1 keltuainen
1 tl Dijon-hunajasinappia
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Revi basilikan lehdet ja soseuta ne oliiviöljyn kanssa hienoksi. Vatkaa keltuainen ja sinappi kulhossa. Lisää joukkoon tipottain basilikaöljyä ja vatkaa sähkövatkaimella koko ajan. Kun aineet sitoutuvat, lisää öljyä nopeammin. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Salaatti

500 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku lehtipersiljaa
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomusokeria
2 rkl vaaleaa balsamicoa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Tee lopuksi salaatti. Puolita kirsikkatoimaatit. Hienonna persilja. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaatti ja persilja. Paista 2-3 minuuttia. Lisää sitten joukkoon tomusokeri ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita struudeliviipaleet tarjolle aiolin ja tomaattisalaatin kera. Mainio ja maukas kokonaisuus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti