maanantai 29. heinäkuuta 2013

Retki Tallinnaan



Päivän retki Tallinnaan oli hetken päähän pisto, mutta loistava sellainen. Viime kerrasta oli kulunut vähintään 16 vuotta, joten oli jo aika päivittää muistot sieltä. Kaunis, aurinkoinen kesäpäivä oli juuri sopiva  kaupunkikierrokselle, joten eipä muuta kuin klo 7.30 laivalla kohti Tallinnaa.
 

Ensimmäisenä vastaan osui remontoitu ja idyllinen Rotermann-kortteli ravintoloineen ja liikkeineen. Täällä nautimme sushit ennen paluuta sekä piipahdimme tanskalaisessa sisustusliikkeessä. Seuraavaksi suuntasimme vanhaan kaupunkiin, jossa oli toinen toistaan viehättävämpiä putiikkeja ja kauniita rakennuksia.


Matkamuistojakin tarttui kierrellessä mukaan. Ensin löysin kauniin pellavahuivin ja sitten vielä villa-silkkihuivin. Laadusta ei ole tietoa, mutta sen näkee sitten ajan kuluessa : ). Onneksi hinta oli kohdallaan.



Kiertelimme kaupunkia, kunnes oli aika pysähtyä espressolle kauniille sivukujalle italialaiseen ravintolaan, josta oli muurille ja solisevaan lähteeseen kaunis näkymä. Palasimme samaan paikkaan uudelleen parin tunnin päästä - tällä kertaa lounaalle. Aivan loistavaa palvelua ja hyvää ruokaa! Paikallinen suklaakin meinasi viedä kielen mennessään : ).


Reilun yhdeksän tunnin päivä helteisessä Tallinnassa oli hauska kokemus. Seuraava matka tänne tehdään varmasti pian uudestaan : )!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti