keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Manteli-ricottakakku


Kesällä on herkuteltu yllinkyllin. Tällä kertaa nautimme manteli-ricottakakkua espresson kera.

Manteli-ricottakakku

120 g rouhittujja manteleita
120 pehmeää voita
120 g sokeria
4 suurta munaa
50 g vehnäjauhoja
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
125 g ricottajuustoa
suolaa
80 g taloussuklaata
100 g aprikoosimarmeladia

Voitele irtopohjavuoka (noin 24 cm halkaisijaltaan), aseta pohjalle leivinpaperi ja laita vuoka kylmään. Paahda mantelit pannulla ilman rasvaa kullankeltaisiksi. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja 80 g sokeria kulhossa. Erottele munat ja sekoita keltuaiset vuorotellen voimassaan. Lisää joukkoon jauhot, mantelit, appelsiininkuoriraaste sekä ricotta. Sekoita. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa jähmeäksi. Ripottele joukkoon loppusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon ja kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta. Raasta suklaa. Lämmitä marmeladi ja 0,5 dl vettä. Sivele kakku seoksella ja ripottele suklaa päälle. Ja herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti