maanantai 22. heinäkuuta 2013

Rigatonipasta


Rigatoni on riittoisa pasta, josta saa hyvin pakastettua pienempiä annoksia tulevia ruokailuhetkiä varten.

Rigatoni

400 g rigatoni-pastaa tai simpukkapastaa
suolaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
ruukku oreganoa
ruukku timjamia
chiliä
1,1 dl oliiviöljyä
1 rkl tomaattisosetta
400 g tomaatteja purkissa
mustapippuria myllystä
150 g parmesanraastetta
400 g ricottaa
suolaa
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl hiennonnettua lehtipersiljaa

Kypsennä pasta. Paloittele vihannekset ja pari valkosipulin kynttä pieniksi palasiksi. Kuumenna öljyssä pannulla vihannessekoitusta muutama minuutti ja lisää sitten joukkoon tomaattisose. Lisää joukkoon purkkitomaatit ja kiehauta. Lisää sitten oregano ja timjami ja mausta chilillä.

Täytä simpukkapasta vihannessekoituksella. Ripottele päälle ricottajuusto ja parmesanraaste ja lopuksi 2 rkl oliiviöljyä sekä hitusen suolaa. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Paista sillä välin pannulla öljyssä pari murskattua valkosipulinkynttä. Sekoita joukkoon sitruunankuori ja persiljasilppu. Ripottele mausteöljy valmiin pastan päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti