tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kesäkurpitsa-katkarapupiirakka ja maalaissalaatti


Tällä kertaa kokeilin uutta piirakkareseptiä. Piirakkaa täydensi maukas maalaissalaatti. Mainio kombo :)!

Kesäkurpitsa-katkarapupiirakka

Pohja

2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl vettä

Sekoita ainekset ja painele taikina piirakkavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Laita uuni päälle - noin 210-asteeseen. Paista pohjaa 10 minuuttia. Lisää sitten pinnalle täyte.

Täyte

450 g pakastekatkarapuja
1/2 rasiaa luumutomaatteja viipaleina
1/2 kesäkurpitsa viipaleina ja lohkoina
basilikaa silputtuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

3 munaa
3 rkl ranskankermaa
1 rkl vettä
suolaa ja mustapippuria

1 dl juustoraastetta pinnalle

Sulata katkaravut kattilassa. Siivilöi neste pois ja lisää joukkoon kesäkurpitsa, tomaatit ja basilika sekä mausteet. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle.

Lisää ainesten päälle munakermaseos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista piirakkaa 210-asteisessa uunissa 25 minuuttia.


Maalaissalaatti

1 ruukku kartanosalaattia
Baby spinach -lehtiä
1/2 kurkku
1/2 rasia luumutomaatteja
pekonia paistettuna ja silputtuna
3 munaa keitettynä
tummia rypäleitä

Sekoita salaattiainekset tarjoiluastiassa ja sitten vaan nautiskelemaan ihanan värikkäästä salaatista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti