torstai 2. huhtikuuta 2015

Mustikkaherkkuja


Mustikasta on moneksi. Tällä kertaa tein terveellisen mustikkapiirakan ja mustikkasmoothiet.

Mustikkapiirakka

2 dl vehnäjauhoja
50 g voita
1/4 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
3 rkl vettä
rasvaa vuoan voiteluun

Sekoita ainekset taikinapalloksi. Kääri se kelmuun ja laita kylmään tunniksi. Kauli taikinasta noin 27 cm pyöreä levy. Aseta se voideltuun irtopohjavuokaan. Kaada päälle kuivattuja herneitä, jotta reunat eivät lysähdä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Ota herneet pois vuoasta ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Lisää täyte ja mustikat. Paista piirakkaa 40 minuuttia ja anna jäähtyä. Ripottele tomusokeria pinnalle.


Täyte

2 prk raejuustoa á 200 g
3 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

200 g mustikoita

Soita aineet ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Lisää sitten mustikat.

Piirakan maku oli ihan ok, mutta ei tämä silti suosikiksi yltänyt. Kuori tarttui vuokaan tosi tiukasti kiinni ja sitä oli todella vaikea irrottaa. Ulkonäköpisteitäkään ei kovin paljon raadilta herunut tälle luomukselle, mutta ei piirakka silti syömättä jäänyt :).


Mustikkasmoothie


3 dl maustamatonta luonnonjogurttia
1/2 -1 dl mustikoita
2 banaania
2 mango-pilttiä
chian siemeniä
maitoa

Kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimessa ja herkku on valmis.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti