sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Riisikakku


Selailin vanhoja Taste Italia -lehtiä ja löysin sieltä riisikakkuohjeen. Ja sitähän piti tietysti kokeilla. Mielenkiintoinen kakku - sanoisin :). Jäätelö sopi sen seuralaiseksi yllättävän hyvin.

Riisikakku

160 g risottoriisiä
0,75 l täysmaitoa
150 g ruokosokeria
1 rkl sitruunamehua
2 munaa - keltuainen ja valkuainen eroteltuna
2 rkl vehnäjauhoja

Keitä ensi riisi ja maito - noin 35 minuuttia eli kunnes maito on imeytynyt riisiin. Anna jäähtyä. Lisää sitten kattilaan sokeri, keltuaiset, sitruunamehu ja jauhot. Sekoita. Vispaa valkuaiset kovaksi ja sekoita ne varovasti joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on vaaleanruskea. Anna jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Jälkikasvu teki siihen hennon vaaleanpunaisia raitoja :).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti