Peruna-tomaattipaistos sopii monien eri ruokien seuralaiseksi.
oliiviöljyä
500 g perunaa viipaleina
tuoretta oreganoa
tuoretta basilikaa silputtuna
1 punasipuli suikaleina
1 rasia kirsikkatomaatteja
3 rkl valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kaada oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lisää perunaviipaleita kerros. Ripottele pinnalle oreganoa, basilikaa, suolaa ja pippuria. Lisää sitten punasipulia ja tomaatteja sekä pieni loraus oliiviöljyä. Tee sitten toinen samanlainen kerros ja kaada lopuksi valkoviini vuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 45 minuuttia. Ota folio pois ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Tarjoile välittömästi - vaikkapa lammaslihapullien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti