sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ankkaa ja appelsiinia


Ankka ei kuulu suosikkeihini, mutta päätin kokeilla kuitenkin : ). Eli alkuun halloumisalaatti, pääruoaksi ankkaa ja appelsiinia perunasoseen kera ja jälkkäriksi tein uuden keon tiikerimuffinsseja, koska eilinen satsi hävisi vikkelään. Ihan hyvä kokeilu, oliruokakriitikkojen arvio positiiviseen sävyyn pääruoasta, mistä kyllä ymmärsin, etten enää jatkossa tekisi ankkaa : ). Onneksi sentään alkusalaatti ja jälkkäri maistuivat!

Halloumisalaatti



jääsalaattia
hunajamelonikuutioita
tummia rypäleitä
balsamicoa
halloumisiivut paistettuna rapeiksi

Ankkaa ja appelsiinia



2 ankan rintafilettä
suolaa ja mustapippuria

Ruutuviillot ankan rasvapuolelle ja kevyt paisto pannulla molemmilta puolilta. Sitten mausteet pintaan ja foliossa 130-asteiseen uuniin 20 minuutiksi ja siten vielä haudutusta 10 minuuttia foliossa. Sitten ankka onkin valmis viipaloitavaksi.

Appelsiinikastike

Sittein tein vielä appelsiinikastikkeen ankalle. Kuullotin ensin pari salottisipulia silputtuna ja yhden valkosipulin kynnen murskattuna, sitten puristin appelsiinin mehun joukkoon, lisäsin lorauksen vasikanfondia, appelsiinin hedelmälihaa, ruokosokeria ripaus, balsamicoa ja vettä loraus. Ja tätä keittelin jonkin aikaa.

Marinoidut appelsiiniviipaleet

2 appelsiinia
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
suolaheinää

Marinoin appelsiinisiivuja hetken eli kaadoin päälle lorauksen oliiviöljyä ja ripaukset suolaa ja mustapippuria pintaan. Lisäksi laitoin lautaselle suolaheinää väriä tuomaan perunasoseen kera.


Ja aterian kruunasivat jälleen tiikerimuffinssit : ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti