lauantai 6. huhtikuuta 2013

Persikka-mantelipiirakka - makoisa kaloripommi : )


Ruuan kruunasi herkullinen persikka-mantelipiirakka kermavaahdon sekä tietysti espresson kera : ).

Persikka-mantelipiirakan murotaikinapohja

1 dl sokeria
150 g voita
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää sitten muna ja jauhot. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Tee sitten täyte.

Täyte

100 g voita
100 g sokeria
200g jauhettua mantelia
ripaus kanelia
4 munaa
persikan puolikkaita

Sekoita ensin voi ja sokeri. Lisää sitten mantelijauhe ja kaneli sekä lopuksi munat. Vatkaa täytteen ainekset sekaisin ja kaavi seos piirakkapohjan päälle. Lisää seoksen päälle persikkalohkot. Paista piirakkaa 200 asteessa puolisen tuntia. Tarjoile kermavaahdon kera. Tosi makoisa kaloripommi : )! Ensi kerralla kokeilen persikoiden tilalla tuoreita luumuja ja lisään joukkoon tilkkasen rommia.


 Nam, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti