maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kotitekoiset perunagnocchit


Perunagnocchit ovat koko perheen arkiherkku. Ei ihan pikaruokaa, mutta askartelun arvoista, ainakin omilta ruokakriitikoiltani saadun palautteen perusteella  : ). Viimeksi tein niitä Taste Italian ohjeen mukaan, mutta tällä kertaa kokeilin Pirkasta löytynyttä ohjetta. Toimii!

Gnocchit

1 kg jauhoisia perunoita
2 dl Parmesan-raastetta
1 tl suolaa
1 muna
noin 2,5 dl vehnäjauhoja

Voikastike

75 g voisulaa
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
basilikaa silputtuna
suolaa, mustapippuria
2 tl sitruunamehua

lisäksi Parmesan-raastetta pöytään tarjolle

Keitä perunat ja survo. Anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon Parmesan-raaste, suola, muna ja vähitellen jauhot. Muotoile taikinasta pitkiä pötköjä ja leikkaa palasiksi.


Palasiin voi painella haarukalla raidat. Keitä gnocchit pienissä erissä 3-5 minuuttia, kunnes pulpahtavat pintaan.


Lorauta gnocchien joukkoon voisulaa ja tarjoile Parmesan-raasteen kera. Lisäksi laitoin tarjolle vaihtoehdoksi valmiin tomaattikastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti