maanantai 29. huhtikuuta 2013
Kotitekoiset perunagnocchit
Perunagnocchit ovat koko perheen arkiherkku. Ei ihan pikaruokaa, mutta askartelun arvoista, ainakin omilta ruokakriitikoiltani saadun palautteen perusteella : ). Viimeksi tein niitä Taste Italian ohjeen mukaan, mutta tällä kertaa kokeilin Pirkasta löytynyttä ohjetta. Toimii!
Gnocchit
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl Parmesan-raastetta
1 tl suolaa
1 muna
noin 2,5 dl vehnäjauhoja
Voikastike
75 g voisulaa
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
basilikaa silputtuna
suolaa, mustapippuria
2 tl sitruunamehua
lisäksi Parmesan-raastetta pöytään tarjolle
Keitä perunat ja survo. Anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon Parmesan-raaste, suola, muna ja vähitellen jauhot. Muotoile taikinasta pitkiä pötköjä ja leikkaa palasiksi.
Palasiin voi painella haarukalla raidat. Keitä gnocchit pienissä erissä 3-5 minuuttia, kunnes pulpahtavat pintaan.
Lorauta gnocchien joukkoon voisulaa ja tarjoile Parmesan-raasteen kera. Lisäksi laitoin tarjolle vaihtoehdoksi valmiin tomaattikastikkeen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti