sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mukaeltu caesarsalaatti


Tänään tein iltapalaksi mukaellun caesarsalaatin.

Caesarsalaatti

Romainesalaattia
4 kanafilettä uunissa paistettuna (marinadissa: öljyä, valkospulia, balsamicoa, soijaa, suolaa, mustapippuria, hunajaa, sitruunamehua)
Avokadoa lohkoina
Parmesanlastuja

Kastike

3 keltuaista
4 anjovista
2 rkl lehtipersiljasilppua
2 tl Dijonin hunajalla maustettua sinappia
ripaus, suolaa, mustapippuria ja sokeria
noin 1 dl oliiviöljyä
noin 1 dl parmesanraastetta

Sekoita tehosekoittimessa keltuaiset, anjovis, lehtipersilja, sinappi ja lisää sitten öljy vähitellen. Mausta lopuksi ja sekoita joukkoon parmesan.

Krutongit

4 maalaisleipäpalaa kuutioina
öljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuna

Paista leipäkuutiot öljyssä valkosipulin kera.


Laita salaatti laakeaan tarjoiluastiaan. Viipaloi paistetut kanafileet ja avokado. Lisää hitusen kastiketta joukkoon. Kaada krutongit päälle ja raasta parmesanista isoja lastuja. Sitten vaan tarjolle tumman ciabattan kera. Leivän dippailuun oliiviöljyä ja balsamicoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti