lauantai 6. huhtikuuta 2013

Sinapinsiemengremolataa lohen kera ja insalata tricolore


Lauantai on perinteinen kalapäivä. Tällä kertaa tein lohen kera sinapinsiemengremolataa. Lisäksi tein timjamiperunoita ja salaatiksi maukkaan insalata tricoloren.

Sinapinsiemengremolata

4 rkl sinapinsiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 rkl lehtipersiljaa silputtuna
2 sitruunalohkon hedelmäliha
ripaus, suolaa, pippuria ja sokeria

Ensin paahdoin sinapinsiemeniä pannulla kevyesti. Sitten kaadoin ne muiden kuivien ainesten joukkoon. Morttelilla saa parhaimmin maut esiin. Lopuksi lisäsin sitruunasta hedelmälihaa ja öljyn.


Lohimedaljongit maustoin suolalla ja sitruunapippurilla. Paistoin niitä puolisen tuntia 200 asteessa. Sillä välin tein gremolatan, jota laitoin paistetun lohen päälle.

Insalata tricolore


1 ruukku salaattia
rasia puolitettuja kirsikkatomaatteja
rasiallinen minimozzarellapalloja
avokadolohkoja
sitruunamehua
kourallinen basilikaa silputtuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
balsamicoa

Laita laakean tarjoiluastian pohjalle salaatti, tomaatti, mozzarella ja avokado. Pirskottele sitruunamehua avokadon päälle. Lisää sitten basilikasilppu. Lopuksi ripaus suolaa ja mustapippuria sekä balsamicoa.


Erittäin maukas kokonaisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti