Nakkikolmiot, hedelmätarjotin sekä juustoja viikunalla maustetun balsamicon kera oli tarjolla lauantai-illan iltapalana.
Nakkikolmiot
2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 5 dl luomurouhesämpyläjauhoja
Täyte
2 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
2 rkl sweet chili -kastiketta
Vatajan nitriitittömiä nakkeja
Sekoita ainekset ja vaivaa taikina. Anna nousta
kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne kahdeksi
pyöreäksi levyksi halkaisijaltaan noin 30 cm. Jaa molemmat levyt taikinapyörällä kahdeksaan lohkoon kolmioksi. Levitä jokaiselle lohkolle
kevyesti makeaa chilikastiketta ja sinappia. Aseta nakki kolmion leveään
päähän ja pyöräytä rullalle. Anna sarvien kohotoa noin puoli tuntia ja
paista ne 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet
kauniin vaaleanruskean pinnan.
Hedelmätarjottimelle kasasin ananasta, punaisia ja keltaisia luumuja, omenaa, päärynää ja hunajamelonia. Juustotarjottimella oli Manchegoa (9 kk) ja Comtéa, jonka päälle lisäsin viikunalla maustettua balsamicoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti