lauantai 18. tammikuuta 2020

Cappuccinolla päivä vauhtiin


Ihanaa, nyt on viikonloppu edessä ja voi nauttia cappuccinon ja lueskella lehden rauhassa. Tämä on päivän paras hetki 💛, ja tästä lähtee päivä hyvin käyntiin. Voi rauhassa suunnitella viikonlopun ruuat ja muut ostokset sekä tekemiset.

Varsinkin sen jälkeen kun hankimme tuon ECM Slim -kahvikoneen, ihan odottaa sitä, että saa eteensä kupin kuumaa cappuccinoa.


Ensin täytän vesisäiliön ja laitan koneen ja kupit lämpiämään. Sitten jauhan pavut ja puristan jauhetun kahvin tiiviiksi. Sopivan tiukaksi. Ohjeeksi saimme, että puristusvoiman tulisi olla noin 20 kg.



Sitten mittaan nopeuden, jolla kahvi tulee sekä grammamäärän. Eli kun kahvi alkaa valumaan kuppiin noin viidessä sekunnissa ja kun kuppiin on valunut noin 42 grammaa kahvia 25 sekunnissa, on lopputulos aika täydellinen 😋.



Lopuksi on vaahdotettava kauramaito. Sekin on oma taiteenlajinsa. Maidon tulisi olla kuin märkää maalia. Ei siis liikaa vaahtoa. Hienoja kuvioita en ole vieläkään saanut aikaan. No ehkä sitten joku päivä. Pääasia, että saa hyvää kahvia. 😀


Ihanaa viikonloppua! 💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti