maanantai 13. tammikuuta 2020

Ruokasuunnittelua


Mitäs tänään syödään? Tuo kysymys kuuluu meillä lähes joka päivä, joten omaa työtaakkaani helpottaakseni yritän suunnitella viikon ruuat yhdellä kertaa. Laitan listan aterioista lapulle keittiöön, josta menyn voi halutessaan lukaista kuka vaan. Ja sen pohjalta voi sitten täydentää jääkaappia. Onneksi tuo lähikauppa on lähellä, ja sieltä saa kohtuu monipuolisesti tehtyä täydennysostoksia viikolla, jos jokin on unohtunut viikonlopun isoista ostoksista tai loppunut kesken kaiken.


Kalat haen kuitenkin aina yleensä lauantaiaamuna Vanhasta Kauppahallista Eriksonilta. Kauppahallissa tulee usein syötyä myös lauantain lounas - kermainen kalakeitto tai vegeburger. Kauppahallin kalasta tietää ainakin, mitä saa, ja kala on aina tuoretta. Marketeista ostettuna kala on usein haissut liikaa kalalta, ja silloin tulee tunne, ettei se ole enää tuoretta.



Uusien reseptien metsästys on välillä työlästä. Onneksi tytär sai joululahjaksi parikin opusta, joita olen nyt sitten selaillut ja hakenut sieltä vinkkejä. Toinen kirjoista on suomenkielinen Viola Minerva Virtamon Vege budjetilla ja toinen on Marie Laforétin Vegan Bible. Voin suositella - oikein hyviä reseptejä löytyy molemmista. Nyt vaan testailemaan 😀!




Tässä tämän viikon ateriamme:

  • Maanantai - Avokadopasta ja tuoretta rouheciabattaa
  • Tiistai - Tofu escabeche kvinoan ja lohileipien kera
  • Keskiviikko - Lohi-pinaattivohvelit ranskankerman kera
  • Torstai - Täytetyt paprikat ja hedelmäinen salaatti 
  • Perjantai - Kasvisvati bulgurin, halloumin ja tuoreen ciabattan kera
  • Lauantain lounas - Lämminsavulohta, lohkoperunoita ja salaattia
  • Lauantain illallinen - Kasvisfajitas tai lettuja kasvistäytteellä ja mozzarellalla
  • Sunnuntain lounas - Merikuhaa uunissa, välimerellinen tomaatti-kesäkurpitsa-perunapaistos ja salaatti
  • Sunnuntain illallinen - Täytetyt tomaatit tuoreen ciabattan kera

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty 😁!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti