sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Circuit-treenejä kotona


Olen jo muutamana vuonna treenannut australialaisen personal trainer Kayla Itsinesin 12 viikkoa kestävät BBG1- ja BBG2-ohjelmat läpi. Ennen joulua aloitin BBG1-ohjelman jälleen alusta. Tein ensin neljän viikon pohjustustreenit alle eli nuo pre-week-treenit, ennen kuin uskalsin aloittaa varsinaista ohjelmaa. Nekin tuntuivat alkuun yllättävän tiukilta, ja sain lihakset jälleen kipeiksi. Nyt on takana ensimmäiset neljä viikkoa varsinaista ohjelmaa, ja viides viikko aloitettu eli olen jo ehtinyt tottua näihin treeneihin. On ihana fiilis, kun on saanut olla terveenä ja päässyt treenaamaan suunnitellusti, eikä ole tarvinnut jättää treenejä väliin.

Teen yleensä kolme circuit-treeniä viikon aikana ja välipäivinä teen noin 40 minuutin reippailulenkin ulkona ja sisällä sitten venyttelen kunnolla aina treenien jälkeen. Yhden päivän pidän yleensä lepopäivänä.

Eilen juoksin lämmittelynä 3 km ja venyttelin hieman ennen kuin tein full body -circuitin. Ja sitten venyttelin uudelleen rauhassa. Tänään kävin myös juoksemassa ensin ulkona ja sitten tein cardio-treenin. Ja nyt on hyvä fiilis 💪.


Näin talviaikaan joudun jumppailemaan sisällä. Keväällä, kesällä ja alkusyksystä vedän treenit ulkona terassilla. Kannan kahvakuulat, puntit, steppilaudat ja muut välineet pihalle. Ulkona treeni luistaa ihan eri tavalla kuin sisällä. Välillä tosin saa kipaista pakoon häiritseviä pörriäisiä. Kunpa kevät vaan tulisi nopeasti 😀!




Latasin aikoinaan nuo kaksi BBG-ohjelmaa pdf:nä, enkä ole kaivannut muita ohjelmia tai sovelluksia. Ne sopivat minulle, ovat erittäin tehokkaita ja monipuolisia. Ja lisäksi tämä on kustannustehokas tapa treenata 😅, kun ei mene kk-maksuja.  Parasta tässä on, ettei tarvitse lähteä erikseen salille. Voi treenata silloin kuin itselle sopii.


Yritän noudattaa tuota 12 viikon ohjelmaa aika orjallisesti, kun sen aloitan. Toki sairaana pitää malttaa olla levossa, ja aloittaa sitten varovasti. Aivan liian usein olen lähtenyt täysillä treenaamaan, vaikka olisi hyvä huilailla päivä pari. Nyt vaan peukut pystyyn, etteivät talven influenssat yllätä.

Ja taas ajatukseni lensivät kesäisiin tunnelmiin, kun näin tämän kuvan. Otin kuvan pisaroista, jotka ovat uima-altaan katoksessa. Eli treenin jälkeen vielä lopuksi pulahdus altaaseen 💦.


Olen huomannut, että liikunta on tärkeää tasapainoiselle ololle. Jos on parikin päivää jäänyt väliin, ettei ole päässyt jostain syystä treenaamaan, huomaan olevani jotenkin liian huolestunut kaikesta mahdollisesta tai sitten aivan liian takakireä. Tuo tunne häipyy kuitenkin heti, kun on päässyt treenaamaan. Liikkuminen puhdistaa mieltä ja aivoja vähän samalla tavoin kuin unikin. Ja lisäksi uni maistuu paremmalta, kun on liikkunut. Liikunta tuo myös hyvää vastapainoa työlle, ja se on itselleni myös sitä omaa aikaa. Täytyy olla kiitollinen, kun saa ja pystyy liikkumaan! 💙


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti