keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Tofu escabeche


Vegan Biblen reseptejä selaillessa pisti silmään tofu escabeche. Tykkään tofusta raaka-aineena, mutta olisi kiva oppia maustamaan sitä eri tavoin, sillä itsessään maustamaton tofu ei juuri maistu miltään.  Liian usein maustan sitä turhankin varovasti.

Tässä on kuitenkin maukas tofuruoka, joka itsessään on aika kevyt, joten se vaatii seuraksi vaikka kvinoaa tai bulguria. Tällä kertaa sen seuraksi löytyi myös lämminsavulohta.

Tämä ohje on todella yksinkertainen ja helppo, ja lopputulos todella maukas! Tätä teen ehdottomasti uudestaan. Myös ruokaraatini tykkäsi tästä kovasti 😋.


 Tofu escapeche

2-3 rkl rypsiöljyä
1 punasipuli silputtuna
5 valkosipulin kynttä murskattuna
200 g maustamatonta tofua kuutioina
rasia Dunne-tomaatteja pilkottuna
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl lehtipersiljaa silputtuna
3-4 rkl sweet chili kastiketta
suolaa
mustapippria

Laita öljy pannulle ja kuullota siinä silputtua punasipulia hetki. Lisää sitten joukkoon valkosipulit ja tofukuutiot. Lisää sitten muut aineet ja kuumenna.

Tarjoile esim. kvinoan tai bulgurin seurana.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti