maanantai 6. tammikuuta 2020

Vinkkejä virkeään oloon


Päivä alkaa parhaiten hyvin levätyn yön jälkeen, kun on saanut nukkua juuri sen verran kuin nukuttaa eikä ole herätyskelloa soimassa. Lomalla ja viikonloppuisin tämä onnistuu helposti, mutta arkena se ei aina ole mahdollista, mutta säännöllinen päivärytmi auttaa siihen, ettei tarvitse ainakaan joka aamu paniikkiherätystä kellon päristessä vieressä herättäen jostain syvältä unen syövereistä.

Aamulla ensimmäiseksi katson Ouran appista, millainen yösyke oli ja mitä sormus kertoo palautumisesta edellisen päivän aktiviteeteistä sekä valmiudesta uuteen päivään. Aina ei yösyke ole 49, vaan joskus se pomppaa yli 50:n. Alin yösykkeeni Ouran mukaan on ollut 47. Kuvan lukemat ovat perjantailta 3. tammikuuta ja huippuhyviä. Tuo kertoo sen, että lepo ja liikunta ovat olleet tasapainossa. Hyvä niin.


Aamu alkaa yleensä aina lasillisella vettä, jossa on ruokalusikallinen Molkosania. Ideaalipäivänä lähden aamulenkille ja sitten venyttelen rauhassa. Kuvan lenkkimaisemista kun saisikin nauttia joka aamu 😀. Tämä on otettu viime kesänä Mallorcalla aamulenkillä.


Arkiaamuina lenkin sijaan joogaan, venyttelen, lankutan ja punnerran - eli viisi aurinkotervehdystä, minuutti lankutusta ja 20-25 etunojapunnerrusta ja 40 vatsalihasliikettä. Ja mikäli mahdollista, pulahdan vielä uimaan. Tänä aamuna aamujoogan ja jumpan jälkeen lähdin lumenluontiin. Hyvää koko vartaloliikuntaa sekin😅.



Sitten on vuorossa päivän kohokohta eli aamiainen.


Aamiainen
lasi vettä
1 rkl Molkosania

1 dl luonnonjogurttia
noin 0,5 dl Alora-müsliä
1 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl pellavansiemeniä
2 rkl saksanpähkinöitä

2,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

1 kuppi vihreää teetä


2 munaa sunny side up
Himalajan ruususuolaa
ruhosipulisilppua

1-2 kuppia cappucinoa


Näillä lähtee päivä hyvin käyntiin. Tällä aamiaisella jaksaa hyvin lounaaseen saakka. Toki otan usein jotakin pientä välipalaa isompien aterioiden välillä. Säännöllinen ateriarytmi pitkin päivää on tärkeää energiatasojen ylläpitämiseksi.

Välipala
2-3 taatelia
pähkinöitä
omena
Välillä otan lasillisen computchaa.

Lounas
Arkena työpäivän keskellä syön usein sushia tai salaattia. Viikonloppuisin on sitten aikaa kokkailla itsekin.

Välipala työpäivän jälkeen
Esim. ruisleipää
kuivattuja luumuja
pähkinöitä

Illallinen
Tyypillinen illallinen on kasviskulho, jossa on avokadoa, parsakaalia, kirsikkatomaatteja, retiisejä sekä lisukkeeksi halloumia ja bulguria tai kvinoaa sekä tuoretta ciabattaa. Täältä blogista usein selailen vaihtoehtoja iltaruoaksi.

Iltatee
kuppi kamomillateetä

Näin etenee normipäiväni aterioiden osalta. Lisäksi päivään mahtuu jotakin liikuntaa.

Päivän liikunta

Yritän pitää huolta siitä, että joka päivä täyttyy tuo normi 12 000 askelta. Jos käyn juoksemassa, se ylittyy helposti. Lepopäivinä se taas puolestaan saattaa jäädä helposti alle ja noin 10 000 askeleeseen.

Illalla työpäivän jälkeen käyn yleensä lenkillä tai teen Kayla Itsinesin BBG-circuit-treenejä - näin talviaikaan. Nyt on myös hankittu 10 x joogakortti, joten sitäkin on mahdutettava johonkin väliin 😅.


Keväällä ja kesällä työmatkapyöräily käy liikunnasta, kun matkaa kertyy yhteen suuntaan 22 kilometriä.


Porrastreeni on yksi ehdottomista suosikeistani. Hyvää HIIT-treeniä.


Hiihtolomani vietän mielelläni Alpeilla, jos suinkin mahdollista. Mikä voisi olla nautinnollisempaa kuin laskettelu aurinkoisella rinteellä kauniita vuorimaisemia ihastellen.


Nämä arjen pienet asiat, kuten hyvä ruoka ja liikunta, ovat virkeän olon peruspilareita. Kerran pari viikossa on toki hyvä pitää kunnon lepopäivä.


 Ihanaa päivää, virkeää oloa &
sylin täydeltä energiaa ja auringonpaistetta 💛!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti