lauantai 11. tammikuuta 2020

Gnocchit ja herkullinen tomaattikastike


Pitkästä aikaa tein taas gnoccheja. Kotitekoiset gnocchit maistuvat herkullisilta vaikka pelkän pestokastikkeen kera. Tällä kertaa tein seuraksi tomaattikastiketta, jonka ohjeen nappasin tyttären joululahjaksi saamasta Viola Minerva Virtamon Vege budjetilla -kirjasta, joka on kauniisti kuvitettu. Kirjasta löytyy mainioita arkiaterioita, jotka sopivat opiskelijan budjetille. Toki hitusen tuunasin ohjetta, joka siis alla. Tämä ruoka on helppo valmistaa, mutta ihan pikaruokaa se ei ole.




Gnocchit

1 kg jauhoisia perunoita

200 g vehnäjauhoja
2 munaa
50 g Parmesania raastettuna
suolaa
3 rkl oliiviöljyä

Tomaattikastike


2 rkl rypsiöljyä

3 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
rasiallinen Dunne-tomaatteja
1 rkl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
pinnalle tuoretta basilikaa

Parmesan-raastetta 

Keitä perunat. Survo keitetyt perunat ja lisää joukkoon vehnäjauhot ja munat sekä Parmesan-raaste.  Sekoita ainekset keskenään ja jaa taikina neljään osaan. Tee niistä neljä pitkää puikulaa. Leikkaa ne reilun parin sentin pituisiksi paloiksi. Käytä jauhoja runsaasti alustalla, käsissä ja veitsessä. Painele palat lopuksi  raastinraudalla, että niihin tulee pienet kuviot. Laita ne leivinpaperille tiiviiseen rykelmään ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Keitä gnocchit pienissä erissä isossa kattilassa. Gnocchit kypsyvät nopeasti, eli ne voi ottaa heti pois, kun ne nousevat pintaan.





Sillä välin kun gnocchit ovat kylmässä, tee tomaattikastike. Laita öljy kattilaan ja lisää valkosipuli ohuina viipaleina tai murskattuna. Valkosipulia ei saa ruskistaa, vaan antaa sen maustaa öljy. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja Dunne-tomaatit, jotka kannattaa leikata 3-4 osaan, sillä ovat usein aika isoja kooltaan. Lisää joukkoon hunaja, valkoviinietikka ja suola. Anna kastikkeen porista hiljalleen sillä välin, kun teet gnocchit. Lisää lopuksi kastikkeeseen basilikasilppu.





Herkullista 😋!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti