Kasvislasagne
täysjyväpastalevyjä
rypsiöljyä
Täyte
2,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl kiehuvaa vettä
2 prk tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
pinaattia
rasiallinen sieniä
kasvisfondia
suolaa
mustapippuria
oreganoa
Kastike
5 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 pussi Emmental-juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Kuumenna täytteen ainekset kattilassa. Voitele vuoka ja laita pastalevyt pohjalle. Lisää pastalevyjen päälle puolet täytteestä ja ripottele juustoraastetta. Lisää pastalevykerros ja loput täytteestä sekä juustoraastetta. Peitä täyte vielä pastalevyillä.
Kuumenna kerma ja vehnäjauhot. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Sitten lasagne on valmis uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan hedelmäisen salaatin kera.
Luumu-mozzarellasalaatti
1 ruukku kartanosalaattia
2 isoa luumua
1 nektariini
vihreitä rypäleitä
mozzarellaa
Löysin isokokoisia espanjalaisia luumuja ja olin todella ylättynyt niiden makeasta mausta ja siitä kuinka hyvin ne sopivat salaattiin. Niitä pitää saada lisää ja syödä sellaisenaan :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti