perjantai 9. lokakuuta 2015

Kasvislasagne ja luumu-mozzarellasalaatti


Lasagne maistuu aina - jopa kasvisversiona. Ostin tummaa soijarouhetta ja päätin kokeilla, millaista herkkua siitä saa. Soijarouhe on itselleni uusi tuttavuus, joten mietin, mitä kaikkea sen seuraksi voisi laittaa. Ostin pinaattia, kesäkurpitsaa ja sieniä - hyvä setti eli hyvin meni kaupaksi tämäkin versio :).


Kasvislasagne

täysjyväpastalevyjä
rypsiöljyä

Täyte
2,5 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl kiehuvaa vettä
2 prk tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
pinaattia
rasiallinen sieniä
kasvisfondia
suolaa
mustapippuria
oreganoa

Kastike
5 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 pussi Emmental-juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

Kuumenna täytteen ainekset kattilassa. Voitele vuoka ja laita pastalevyt pohjalle. Lisää pastalevyjen päälle puolet täytteestä ja ripottele juustoraastetta. Lisää pastalevykerros ja loput täytteestä sekä juustoraastetta. Peitä täyte vielä pastalevyillä.

Kuumenna kerma ja vehnäjauhot. Lisää juustoraaste ja mausteet. Kaada kastike vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Sitten lasagne on valmis uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan hedelmäisen salaatin kera.


Luumu-mozzarellasalaatti

1 ruukku kartanosalaattia
2 isoa luumua
1 nektariini
vihreitä rypäleitä
mozzarellaa

Löysin isokokoisia espanjalaisia luumuja ja olin todella ylättynyt niiden makeasta mausta ja siitä kuinka hyvin ne sopivat salaattiin. Niitä pitää saada lisää ja syödä sellaisenaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti