lauantai 17. lokakuuta 2015

Yrttilohta, timjamiperunoita, caprese ja salaattia


Lauantai on meillä perinteinen kalapäivä. Tänään ostimme palan lohta, ja tein siihen yrttikastikkeen päälle. Lohen seurana oli timjamiperunat, tomaatti-mozzarella-basilika-caprese sekä hedelmäinen salaatti.



Yrttilohi

500 g lohta
lemon twismerisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 dl silputtua basilikaa
2-3 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Laita lohi vuokaan ja vedä viiltoja pintaan. Ripottele pinnalle lemon twist merisuolaa. Sekoita yrttikastikkeen ainekset ja sivele lohipalan pintaan sekä viiltoihin. Paista lohta 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.




Pese perunat ja tee ohuita viipaleita. Levitä viipaleet uunipellille. Ripottele päälle suolaa, timjamisilppua ja oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja viimeiset 4-5 minuuttia grilliasetuksilla 250 asteessa lähellä grillivastusta.




Salaatti

ruukku Lollo Russo -salaattia
ruukku kartanosalaattia
1/2 verkkomeloni
2 luumua
vihreitä rypäleitä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti