torstai 29. lokakuuta 2015

Sämpylät



Uunituoreet sämpylät ovat vaan niin hyviä ja suussasulavia, että niitä piti taas leipoa iltapalaksi. Tässä yksi sämpyläohje lisää. Ja mikä parasta - niiden maku ja rakenne säilyvät, vaikka ne pakastaakin.

Sämpylät

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl ruisleseitä
vajaa kilo Myllärin luomusämpyläjauhoa

Lisää kädenlämpöiseen veteen suola ja hunaja sekä osa jauhoista. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja sitten öljy. Lisää ruisleseet sekä sämpyläjauhoja ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota noin puolisen tuntia. Pyöräytä sämpylät ja kohota 30 minuuttia. Paista noin 220-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti