tiistai 6. lokakuuta 2015

Lasagne


Täysjyvätuorepastalevyistä tein tällä kertaa jauhelihalasagnea. Sitä tulee aina tehtyä sen verran iso satsi, että siitä riittää teineille seuraavaankin päivään, kun tulevat koulusta kotiin supernälkäisinä. Jostain syystä kouluruoka kun ei aina oikein maistu, joten kotikokkina olenkin suuressa arvossa :).

Lasagne

täysjyvätuorepastalevyjä

500-600 g paistijauhelihaa
iso sipuli
valkosipulia
oreganoa
jauhelihamaustetta
suolaa
mustapippuria

2 prk tomaattimurskaa
rasia sieniä
kasvisfondia

5 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl Emmental-juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

rypsiöljyä

Paista ensin jauheliha ja sipulit ja mausta seos. Kuumenna kattilassa tomaattimurska, sienet ja fondi ja lisää joukkoon valmis jauhelihaseos.

Lorauta vuoan pohjalle rypsiöljyä ja peitä pohja pastalevyillä. Kaada puolet jauhelihatomaattiseoksesta pastalevyjen päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Lisää sitten toinen kerros pastalevyjä ja jauheliha-tomaattiseosta sekä juustoraastetta. Lisää vielä yksi kerros pastalevyjä.

Kuumenna kerma ja vehnäjauhot kattilassa. Lisää juustoraaste ja mausteet, kun seos alkaa kiehumaan. Kaada seos vuokaan ja ripottele vielä pinnalle juustoraastetta. Sitten koko komeus uuniin.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti