tiistai 27. lokakuuta 2015

Pizza kukkakaali-juustopohjalla

Tykkään pizzasta, mutta vehnäjauhosta tehdylle pohjalle pitäisi löytyä vaihtoehtoja. Yhteishyvässä olikin yksi mainio vinkki eli pizzapohja kukkakaalista ja juustoraasteesta. Tätä herkkua oli kokeiltava.


Pizza kukkakaali-juustopohjalla

Pohja
noin 700-800 g kukkakaalia pieniksi murusiksi leikkatuna
1,5 rkl oliiviöljyä
150 g eli pussi emmentaljuustoraastetta
1 muna

Raasta tai leikkaa veitsellä kukkakaali pieniksi muruiksi. Paista muruja öljyssä pannulla, kunnes ne saavat vähän väriä. Anna jäähtyä hieman. Sekoita kukkakaali, juusto ja muna kulhossa. Painele uunipellille leivinpaperin päälle tiiviiksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa alatasolla 10 minuuttia.


Täyte
1 prk eli noin 3,5 dl RAOsin tomaattibasilikakastiketta
rasia herkkusieniä viipaloituina
kirsikkatomaatteja viipaleina
noin 100 g Bille-naudanlihasalamia pieninä kuutioina
valkosipulia
oreganoa
150 g eli pussi mozzarellaraastetta


Levitä esipaistetun pohjan päälle tomaattibasilikakastike. Lisää sitten muut täytteet ja mausteet. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista noin 15 minuuttia, ja sitten pizza on valmis.

Ei tämä tietysti kunnon pizzalle vedä vertoja, mutta mainio kokeilu. Ehkä tämä on enemmänkin kasvispaistos. Jos ei pidä kaalista, ei tämä ole paras valinta. Itse tästä tykkäsin. Ruokaraatini yksi jäsen on saanut koulun kaaliruuista sellaisen kammon, ettei tämä ruoka päässyt hänen Top 10 -listalleen, mutta meille muille tämä maistui :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti