Tapas-iltaan tarvitaan muun muassa artisokanlatvoja, oliiveja, chorizoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, dippivihanneksia ja manchegojuustoa sekä muun muassa Kärtner Rahmleibia. Juustojen kera oli erilaisia ruisnachoja.
Leivoin tapasten seuraksi viljaisia rouhesämpylöitä. Vihanneksille tein valkosipulidippikastikkeen, jonka ohjeen löysin Yhteishyvästä.
Valkosipulidippikastike
1 kokonainen valkosipuli halkaistuna
oliiviöljyä
1 prk eli noin 1,5 dl Bulgarian jogurttia
1 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria
Halkaise kokonainen valkosipuli ja nosta folioarkille. Valuta päälle oliiviöljyä. Kääri tiiviisti folioon ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Irrota paahtuneet kynnet kuorista kulhoon. Lisää muut aineet, ja sitten vaan dippailemaan.
Ruisnachot ovat hyvä vaihtoehto sipseille. Aina välillä kun vaan tekee mieli popsia jotakin pientä suolaista. Nämä eivät onneksi ole sieltä pahimmasta päästä :). Ne ovat hyviä sellaisenaan tai sitten juustojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti