lauantai 3. lokakuuta 2015

Ravintolailta


Pitkästä aikaa lähdimme koko perhe ulos syömään lauantai-iltana koto-Suomessa. Kotona kun yleensä luotan vain itseeni kokkina :). Valitsimme ravintolan sen perusteella, että se oli uusi tuttavuus ja italialainen. Kohteena oli pieni ravintola Villetta Ruusulankadulla Helsingissä.

Ravintola oli ihan täynnä jo iltakuudelta, joten oli hyvä, että olimme varanneet pöydän etukäteen. Ahtauduimme sanan mukaisesti pöydän ääreen. Tilaa oli äärettömän vähän, mutta tunnelma sitä vastoin korkealla :). Siitä piti henkilökunta osaltaan huolen.

Alkupala oli lupaava - ihania alkupaloja tuttuun italialaiseen tyyliin ja pirteän kuplivaa proseccoa sen seuraksi.

Ja sitten oli aika valita pääruoka. Kun kerran aidossa italialaisessa pizzeriassa ollaan, niin pitihän se kokeilla tietysti pizzaa.



Herkullisen näköisiä, mutta siihen se sitten valitettavasti jäikin. Makua olisi pitänyt olla pizzapohjan kastikkeessa enemmän ja pohja paljon ohuempi ja rapeampi. Tästä tietysti huomautinkin, ja siitä kommentista ei tietysti pidetty lainkaan. No, huumorilla eteenpäin. Myönnän, että taidan olla aika kriittinen ruoan suhteen, mutta maksavana ja laatutietoisena asiakkaana minulla on mielestäni siihen oikeus. Ja tämän kokemuksen jälkeen valitsen ravintolakohteeni toisin, jos pizzan nälkä iskee. Jälkkärinä sitruunasorbetti ja vaniljajäätelö olivat ihan ok. Sellainen pizza night tällä erää :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti