sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Omenapiirakka


Syksyn ihanan hapokkaat omenat saavat makeasta piirakkataikinasta hyvän seuralaisen. Tämä piirakka on nopea ja helppo tehdä, eikä ole myöskään liian makea herkku.


Omenapiirakka

3 munaa
1/2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
10 rkl sulatettua, suolatonta voita
155 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2-3 omenaa pieninä lohkoina
tomusokeria jäähtyneen piirakan päälle

Sekoita munat ja ruokosokeri sekä vaniljasokeri. Vatkaa noin minuutin. Lisää joukkoon voisula ja jauhot. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 23-24 cm. Lisää omenalohkot pinnalle.



Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja liu'uta jäähtynyt piirakka tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoile vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti