perjantai 23. lokakuuta 2015

Pizzapohja tummista jauhoista


Tällä kertaa kokeilin tummaa pizzapohjataikinaa eli tavanomaista, pelkistä vehnäjauhoista tehtyä pohjaa hieman terveellisempää ja maukkaampaa vaihtoehtoa. Kaapista löytyi pizzapohjaan ruisleseitä, hiivaleipäjauhoja, grahamjauhoja sekä vehnäjauhoja. Sitten vaan taikinan tekoon.


Pizzapohja tummista jauhoista

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
0,5 dl ruisleseitä
noin 1,3 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Lisää suola, hiivaleipäjauhot ja grahamjauhot kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon kuivahiiva ja ruisleseet. Lisää sitten öljy ja lopuksi vehnäjauhot. Vaivaa taikina ja anna kohota 30 minuuttia. Levitä se sitten uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää sitten täytteet. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Täyte

1/2 prk RAO'Sin tomaattibasilikakastiketta
1/2 tanko mozzarellaa siivuina
rasia herkkusieniä
rasia kirsikkatomaatteja
1/2 ananas paloina
100 g Bille-naudanlihasalamia
valkosipulia
basilikasilppua paistetun pizzan päälle




Tämä pizzapohja on kyllä ehdoton suosikkini, ja teen tätä varmasti toistekin. Ruokaraatini on samaa mieltä tästä pizzasta :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti